Simbol ljepote i u šestoj deceniji života: Jennifer Lopez slavi 51. rođendan

Poznata američka pjevačica, glumica i plesačica, Jennifer Lopez, danas slavi 51. rođendan.

Prema izvješću časopisa Forbes iz 2007. godine, Jennifer Lopez je deveta najbogatija žena na svijetu, a njeno bogatstvo pocjenjuje se na 110 miliona dolara.

Karijeru je započela kao plesačica u komediji In Living Color. S vremenom se počela baviti glumom. Glumila je u 30-ak filmova, od kojih su najzapaženiji “Ćelija”, “Vjenčanje iz vedra neba”, “Dogodilo se na Manhattnu”, “Jeste li za ples” i “Za sve je kriva svekrva”. Osvojila je ALMA nagrade za najbolju glumicu u filmovima “Selena”, “Daleko od očiju” i “Anđeoske oči”.

Godine 1999. objavila je svoj debitantski album “On the 6”. Dvije godine kasnije objavljuje svoj drugi, ujedno i najuspješniji, album “J.Lo”.

Lopez je bila dva puta nominirana za Grammy, dva puta za latinski Grammy, osvojila je tri Američke nagrade, od 6 nominacije, i prodala je preko 75 milijuna albuma. Magazin Billboard ju je rankirao na 27. mjesto najuspješnijih izvođača 2000-tih.

Lopez se pojavila na vrhu liste magazina People en Español “najuspješnijih španjolaca” u 2007. Prozvana je kao modna ikona, te je njena zelena Versace haljina koju je nosila na Grammy nagradama 2000. godine proglašena za petu najlegendarniju haljinu svih vremena.

J.Lo je također poznata po svojoj ljepoti i mladolikoj figuri koju rigoroznim treningom održava i u šestoj deceniji života.