Simpatična snimka za ljubitelje životinja: Žedna vjeverica pije vodu iz flaše

Snimak vjeverice koja je tražila vodu te zatim pila iz flaše oduševila je milione ljubitelja životinja na društvenim mrežama.

Na snimci se vidi vjeverica kako se mota oko dječaka koji drži u ruci bocu vode. Preslatka životinja povremeno se uspravila na stražnje noge te rukama pravila gestu prema dječaku. “Aww, žedna je”, komenarisao je neko sa strane.

Thirsty squirrel begs man for water then drinks from bottle

null

Nije jasno gdje je tačno nastala snimka, iako se vjeruje da je snimljena negdje u SAD-u. Prikupila je više od 3 miliona pregleda samo na Redditu, gdje su mnogi istakli kako su gradske vjeverice poznate po svojoj inteligenciji kad je riječ o pristupanju ljudima.

“Dovoljna je jedna osoba da im ponudi flašu vode kako bi znale što je to”, pisali su. ” Čitao sam da gradske životinje imaju veću inteligenciju od istih u divljini”, još je jedan od komentara. “Zbilja zanimljivo, ali ima smisla”, složili su se drugi, navodeći kako je vjeverica naučila dati do znanja ljudima što želi.

Nakon što je otvorio flašu, dječak je pitao kako da joj da vode i čini se kako je flašu tad predao snimatelju koji je napojio životinju, prenosi index.hr