Za ljubitelje filmova: Remake-ovi koji su bolji od originala

“Original je ipak original”, reći će neki i u većini slučajeva biti u pravu. No postoje situacije u kojima to ne drži vodu.

Hollywood već dugo vodi rat s hroničnom nestašicom ideja i sve što nude je ili dio franšize, ili nastavak, reboot ili remake.

U tom moru bezidejnosti ponekad je teško pronaći nešto uistinu originalno, prenosi index.hr

Ipak, katkad je moguće nabasati na kopije koje uspijevaju u nemogućem. Naravno da je, kao i u većini slučajeva, sve stvar ukusa, ali ponekad se moramo pomiriti s činjenicom da biti prvi ne znači nužno biti i najbolji.

It (2017.) > It (1990.)

1990 & 2017 It Trailers Side-By-Side

See the comparisons between the 1990 version of Stephen King’s It & the 2017 adaptation. It opens at AMC Theatres on September 8!

Mini-serija kojje bila popularna 90-ih bila je solidna za svoje vrijeme, a radilo se o sasvim pristojnom uprizorenju romana Stephena Kinga. No film iz 2017. pokazao je da to može puno bolje. Iako se radi o ekranizaciji koja je nešto slobodnija što se predloška tiče, i dalje je riječ o daleko boljem filmu koji daje sve ono što su fanovi očekivali, i to uz daleko bolju glumačku postavu.

The Fly (1986.) > The Fly (1958.)

The Remaker: The Fly (1958) vs. The Fly (1986)

Here’s the very first episode of The Remaker! Each episode compares an original film to its modern take. Some remakes are forgotten, others just suck, and th…

Film Davida Cronenberga jedan je od onih koji su se fenomenalno uspjeli oduprijeti zubu vremena, a čak i uz specijalne efekte iz osamdesetih, i dalje uspijeva djelovati uvjerljivo i zastrašujuće. Radi se o izuzetnom horor filmu koji je u apsolutno svakom pogledu superiorniji originalu.

The Mummy (1999.) > The Mummy (1932.)

The Mummy
Foto: Internet

Brendan Fraser na vrhuncu karijere pojavio se u franšizi koja se pokazala ne samo kao komercijalno uspješna već i izuzetno zabavna i šarmantna avantura, koja se do trećeg dijela istrošila, ali je izrodila dva kvalitetna blockbustera. Ne samo da je bolja od filma iz tridesetih već je neusporedivo bolja i od neuspješnog pokušaja da se oživi ova priča.

True Grit (2010.) > True Grit (1969.)

Fillm The Gift
Foto: Internet

Jedna generacija ima The Duke-a, a druga The Dude-a. John Wayne je za ulogu Roostera Cogburna osvojio Oscara, dok je Jeff Bridges također odigrao ovu ulogu, te je po mišljenju mnogih nadjačao kralja vesterna.

The Departed (2006.) > Internal Affairs (2002.)

FIlm Departed
Foto: Internet

Iako je original remek -djelo, odličan glumački ansanbl je odradio odličan posao, te je zaradio pozitivne kritike.