Sunčano vrijeme uz malu naoblaku, temperature do 35 stepeni

U većem dijelu naše zemlje je jutros sunčano, a u toku dana je moguća umjerena naoblaka, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U centralnim i istočnim područjima Bosne ima niske naoblake. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni ima i magle. Danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne će biti niske naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 35°C. U Sarajevu u jutarnjim satima pretežno oblačno vrijeme. Veći dio dana sunčano uz umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stepeni.

Uz stabilno vrijeme i povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Nakon mjestimično tmurnog jutra u Bosni, sa odmicanjem dana će u cijeloj zemlji biti ugodnije, uz duže sunčane intervale i ne suviše visoke temperature.

U Bosni i Hercegovini će u utorak biti pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32, na jugu zemlje do 35 stupnjeva.

Za srijedu je  u Bosni i Hercegovini najavljeno sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32, na jugu i sjeveru do 36 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini se u četvrtak očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Tokom dana, razvojem olačnosti, ponegdje u centralnim djelovima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32, na jugu i sjeveru do 36 stupnjeva.