Tehnike kojima ćete sačuvati šminku kada nosite zaštitne maske

Volite se šminkati, a svaki put kada se našminkate i nosite zaštitnu masku vaš trud se pokvari. Kako to promijeniti? Jedna djevojka isprobala je pet tehnika kako da vam maska za lice ne pokvari šminku.

Niz korisnih tehnika uz proizvode koje vjerojatno već imate kod kuće mogu vam pomoći da se šminka ne prebaci na masku za lice.

Jedna djevojka za Huffpost isprobala je pet tehnika. Neke su se pokazale dobre, a neke ne.

Prvi dan: Priprema kože prema Jordanu Libertyju

Ova tehnika koju je razvio umjetnik šminke Jordan Liberty i popularizirao na TikToku, odnosi se na stvaranje podloge koja upija ulje i znoj. Nakon što poduzmete svoju rutinu za njegu kože i nanesete hidratantnu kremu i kremu za zaštitu od sunca, trebali biste nanijeti prozirni puder na cijelo lice.

Preporučuje se da pričekate oko 15 minuta nakon što ste nanijeli kremu za sunčanje kako bi se ta podloga slegla u kožu. Zatim nanesite fiksator i ostavite da se osuši. Zatim nanesite primer, a onda slijedite svoju rutinu šminkanja.

Rezultat: Razočaranje.

Ova tehnika drži make up dobro čak i više od pet sati. Međutim, mislim da rezultat ima više veze s količinom proizvoda koji vam je potreban da nanesete na kožu: mnogo toga se može istrošiti tijekom dana. Ali kada je u pitanju stvaranje otpornog izgleda, ova je tehnika bila razočaravajuća.

Dan 2: Malo tekućeg pudera i pudera u prahu koji se nanose s papirnatom maramicom

Drugi dan koristila je samo korektor (radije nego puder) jer je htjela malu pokrivnu moć. Uzela je vodootporni korektor, namazala ga, i pričekala tri minute. Nakon toga razmazala ga je ravnom, sintetičkom četkom.

Uz to, dodala je i stari trik sa ružem. Namazala je ruž, stavila između usnica papirnatu maramicu, pritisnula, preko maramice prošla sa puderom u prahu i opet stisnula usnicama.

Rezultat: Mnogo bolje.

Daleko manje proizvoda preneseno je na masku na ovaj način, s tim da se većina prijenosa događa na nosu; s prethodnom metodom došlo je do prijenosa proizvoda oko brade. Kako je bilo manje proizvoda na koži, na kraju dana koža je bila manje ljepljiva. Za osobu koja želi nositi više proizvoda i kojoj nije ugodno nositi samo malo korektora, ova tehnika očito neće biti dobra.

3. dan: Lak za kosu

Za ovu tehniku ​​ništa se ne mora učiniti drugačije od onoga što obično radite, osim da uzmete omiljeni lak za kosu, zatvorite oči i pošpricate ga kada ste gotovi sa šminkanjem.

Rezultat: Najgore dosad.

Na kraju dana koža s ovom tehnikom je bila jako zategnuta i suha.

4. dan: “Baking”

‘Baking’ je posljednjih nekoliko godina poprimio ogromnu popularnost u svijetu make-upa i to nije bez razloga. Tehnika uključuje nanošenje ogromne količine pudera u prahu na strateška područja lica, ostavljajući ga da sjedi (‘da se peče’) neko vrijeme (bilo to nekoliko sekundi do nekoliko minuta), a zatim ga razmažete.

Puder u prahu stavila je ispod podočnjaka i na T zonu. Nos je ‘pekla’ samo nekoliko sekundi.

Rezultat: Dobar za kratko vrijeme.

Ova se tehnika preporučuje ​​onima koji nose šminku, a koji će nositi masku na kratkom putovanju ili će nešto kratko obaviti.

Dan 5: Miješanje fiksatora i pudera

To je još jedna spretna tehnika koja ne zahtijeva previše dodatnih koraka, proizvoda ili ponekad teško izvedivih aktivnosti poput prekrivanja lica. Jedini alat koji vam stvarno treba je četkica za puder.

Nakon što obavite njegu kože, nanesite na četkicu malo pudera i zatim poprskajte fiksator. Nanesite proizvod na lice i to brzo. Često kada pomiješate s puderom fiksator u spreju, puder se suši još brže. Za ovu tehniku se ne preporučuje spužvica. Kada nanesete puder, nanesite puder u prahu i fiksator.

Rezultat: Pobjednik!

Ovo je najefikasnija tehnika. Prijenos koji se često obavlja na nosu je bio manji nego kod ostalih tehnika.

Sve ove tehnike intenzivno su se ispitivale, kaže cura, a za sve koji će na kratko vrijeme nositi masku, bilo koja od ovih tehnika biti će dovoljna.