Visoke temperature uz razvoj naoblake

U Bosni i Hercegovini je jutros sunčano, a u toku dana se očekuje razvoj naoblake uz temperature i do 35 stepeni, javljaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas će preovladavati pretežno sunčano i vruće vrijeme. Razvoj naoblake u poslijepodnevnim satima može usloviti poneki lokalni pljusak sa grmljavinom u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C, na jugu zemlje od 36 do 40°C. U Sarajevu veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 35°C.

U petak će Bosni i Hercegovini biti većinom umjereno oblačno. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi sa grmljavinom su mogući širom Bosne i na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 29 i 34, na jugu zemlje do 38 stupnjeva.

Za subotu je u Bosni i Hercegovin najavljeno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 29 i 34, na jugu zemlje do 39 stupnjeva.