Vučić nakon protesta u Beogradu: Ne plašim se, želim uspostaviti i očuvati mir

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas se obratio naciji u zgradi tajništva predsjednika Republike.

Vučić je istakao kako ne podržava bilo kakav oblik nasilja, te da su današnji podaci o broju novozaraženih zabrinjavajući. Kako ističe, Beograd predstavlja najveći problem, te je sada bitno fokusirati se na smanjenje broja zaraženih a ne brinuti dodatno i o vidu demonstracija kakve su se sinoć održale.

“Svakako sam siguran da bilo kakav oblik nasilja više neće biti tolerisan. Ovim putem se zahvaljujem pripadnicima policije, vojske, ljekarima odnosno svim našim “čudotvorcima”. Zabrinjavajući su podaci da je danas drugi dan po broju zaraženih. Čak 357 lica je novozaraženih, 11 preminulih a 118 osoba je na respiratorima. Beograd nam po tom pitanju trenutno predstavlja najveći problem”, poručio je Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić rekao je kako se ne plaši i spreman je odgovoriti na sva pitanja. Pozvao je sve građane da ne izlaze na demonstracije.

Bili smo svjedoci agresivnog političkog protesta, koji nije prijavljen policiji i u suprotnosti je sa svim pravnim aktima. Ja ću se snažno boriti za Kosovo, Srbiju i Metohiju. Ovom prilikom pozivam sve da ne izlaze na demonstracije. Vrlo je vjerovatno da policijski sat neće biti uveden, ali će mjere svakako biti pooštrene. Za sebe mogu reći da se ne plašim, tu sam i spreman sam dati odgovore na sva pitanja. Odlučio sam da odgodim svoje putovanje u Pariz. Tek ujutro ću putovati, istakao je Vučić.

“Moj najveći cilj je pokušati uspostaviti i očuvati mir. U Parizu i Briselu borit ću se za Kosovo i Metohiju”, rekao je Aleksandar Vučić.