Izmjene u javnom gradskom prijevozu zbog prolaska tabuta u Sarajevu

Zbog prolaska kolone vozila koja prevozi ekshumirane žrtve počinjenog genocida u Srebrenici, u četvrtak, 09. jula u vremenu od 11:00 do 13:00 sati doći će do izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza u Sarajevu.

Tramvajski saobraćaj će se odvijati preko okretnice Skenderija, dakle neće biti u funkciji na relaciji Skenderija – Baščaršija – Higijenski zavod. Autobuska linija br. 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat polazni terminal i dijelom trasu, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Skenderija u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom.

Linije koje polaze sa Doma Armije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku mijenjat će polazni terminal i polazit će sa Drvenije, a linije koje polaze sa Parka za Jagomir i Sedrenik mijenjat će polazni terminal i polazit će sa terminala Sutjeska. Trolejbuske linije koje saobraćaju za Jezero bit će preusmjerene na okretnicu Trg Austrije.

“Tokom prolaska kolone ulicom Alipašina doći će do kratkotrajnog zastoja na autobuskim i minibuskim linijama čija trasa prolazi ovom ulicom”, saopćeno je iz KJKP GRAS.