Amar Osim o šansama Želje u Izraelu: Mi dobro znamo koliko fudbal može biti neočekivan

Željezničar je jučer – dan pred današnji put u Haifu u Izrael, saznao jako loše vijesti, pošto je šest njegovih prvotimaca zaraženo koronavirusom.

Irfan Fejzić, Frane Ikić, Damir Sadiković, Mustafa Mujezinović, Ermin Zec i Samir Bekrić su tako otpali sa spiska putnika, pošto su u samoizolaciji, a osjećaju se dobro.

Trener Plavih Amar Osim je u razgovoru za Nova BH istakao da bi meč svakako bio težak i sa navedenim igračima.

“Bilo bi teško svakako s obzirom na kvalitet protivnika in a činjenicu da igramo dole, gdje je u ovo doba godine teško vrijeme za ljude koji na to nisu navikli. Ali, ako iko zna šta fudbal može donijeti dobrog i neočekivanog, to znamo mi nakon naše zadnje utakmice u prvenstvu”, rekao je Osim, aludirajući na poraz od Mladosti u petak na Grbavici od 0:1, što je bilo potpuno šokantno.

Sezona izraelske lige još uvijek nije počela, a klubovi su posljednjih dana igrali Liga kup u kojem je Maccabi Haifa osvojio šesto mjesto.

“Gledali smo njihove utakmice u Liga Kupu. Taj liga kup je kod njih bitno takmičenje, vjerovatno su neke pare u igri i te utakmice su im bile kao priprema za prvenstvo. Mogli su šarati sa sastavom, ali vidjelo se šta je njihov pravi tim. Otprilike znamo s kakvim timom će igrati protiv nas. Hoće li to biti dovoljno, vidjećemo”, zaključio je Osim.

Utakmica Maccabi Haifa – Željezničar igra se u četvrtak od 19 sati uz direktan prijenos na Moja TV.