Bh. napadač Edin Džeko pristao na transfer u Juventus

Bh. napadač Edin Džeko ovog ljeta bi mogao napustiti Romu nakon pet godina i kako stvari stoje karijeru će nastaviti u dresu Juventusa, SportSport.

Već sedmicama se piše o tome da Andrea Pirlo želi dovesti bh. napadača u Staru damu, a čini se da je to uspio, prenosi Mediji na Apeninima objavili su jutros da je sve dogovoreno, te da je i Džeko pristao da karijeru nastavi u Juventusu.

Corriere dello Sport piše da će Juventus platiti 12 miliona eura za Džeku, te da mu je Juventus zagarantovao istu platu kao u Romi koja godišnje iznosi 7.5 miliona eura.

Italijanski mediji najviše su pisali o tome da od transfera nema ništa jer Džekina supruga Amra ne želi da ide iz Rima. Glavni razlog za takve priče bila su dešavanja iz januara 2018. godine kada je Džeko bio na korak od Chelseaja, ali je na kraju zbog porodice ostao u Rimu.

Međutim, ovaj Corriere dello Sport navodi da je Amra poručila Edinu da će podržati svaku njegovu odluku, te je još jednom pokazala da su njih dvoje zaista srodne duše.

Navodno, Džeko u Juventus ide samo zbog jednog razloga, a to je da pokori i Italiju, te i u ovoj zemlji osvoji titulu prvaka što bi zaista bilo fantastično pred završetak blistave karijere.

Bh. napadač bi sa Starom damom trebao potpisati dvogodišnji ugovor, a više informacija o svemu će biti poznato u toku dana. Također, svi očekuju i od klubova da se konačno oglase na ovu temu.

Juventus će na račun rimskog kluba odmah uplatiti deset miliona eura, dok će dva miliona eura isplatiti kroz bonuse. Roma će ovaj novac iskoristiti kako bi dovela zamjenu za Džeku, a glavna meta im je Milik.