Facebook će promijeniti izgled svim korisnicima početkom septembra

Prošlo je više od godinu dana od kako je Mark Zuckerberg prvi put predstavio novi izgled Facebooka.

To će uskoro postati jedina verzija Facebooka za korisnike računara. Novi dizajn je postao standard od maja, iako su korisnici mogli birati da li žele koristiti novi izgled ili zadržati stari.

Uskoro će svi morati da pređu na korištenje novog izgleda, a korisnici su već počeli dobivati obavijesti o novim promjenama, ili su jednostavno prebačeni. Međutim, mnogo je onih koji još uvijek koriste staru verziju i stari izgleda Facebooka.

U septembru će klasični dizajn Facebooka biti zamijenjen novim, a popularna plava tema će otići u zaborav. Ove promjene će se postepeno od 1. septembra uvoditi za sve korisnike ove mreže.

Inženjeri i dizajneri su prije nekoliko mjeseci pojasnili zašto žele promjenu. Stagnacija koja je prethodila promjenama dogodila se u trenucima dok se Facebook usredotočio na mobilne uređaje i dovela je do potrebe da se nešto drastično promijeni.

Kompanija je sada spremna fokusirati se na unaprjeđenje u svim pogledima, a prošle je sedmice najavila i integraciju chata Instagrama, Facebooka i WhatsAppa.