Finansijska podrška Opštini Bratunac za sanaciju putnih komunikacija

Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar je provela proceduru dodjele finansijskih sredstava za finansiranje sanacije oštećenja na putnim komunikacijama na području opštine Bratunac i to Bratunac-Suha, Bratunac-Lonjin i Bratunac–Krasnopolje.

Sredstva u iznosu od 16.000 KM, izdvojena sa ekonomskog koda „Podrška drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća“, biće utrošena za sanaciju oštećenja na putnim komunikacijama prouzrokovanih junskim poplavama.

Tim povodom su Meho Čalija i Haris Aganović iz Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar ugostili predstavnike Opštine Bratunac. Ugovor o donaciji pomenutih sredstava koji je ranije potpisao načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić u ime Opštine Bratunac potpisao je zamjenik načelnika Salih Dubičić.

“Koristim priliku da se zahvalim Općini Centar i načelniku dr. Nedžadu Ajnadžiću na ovoj vrijednoj donaciji. Ovakav vid pomoći nama mnogo znači, naročito jer znamo da su povratnici ugrožena kategorija, a u proteklom periodu velike padavine ugrozile su ionako loše putne komunikacije prema naseljima. Ova donacija nije važna samo zbog sanacije putnih komunikacija, već i za opstanak povratnika na području opštine Bratunac jer se oni isključivo bave poljoprivredom i žive od toga. Tako da kada mi saniramo putni pravac u nekom mjestu na taj način omogućavamo stanovništvu da brže i laške plasira svoje proizvode do krajnjih kupaca”, istakao je Dubičić.