Gavrankapetanović odgovorio Sebiji: Vi i Vaši poslušnici ste uništili zdravstveni sistem

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović iznijela je danas niz optužbi na rad Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, kao i na rad v.d. direktora Ismeta Gavrankapetanovića, a povodom tih optužbi oglasio se i on.

Reakciju prenosimo u cjelosti:

Pokušavajući da radimo svoj posao, da obezbjedimo građanima najbolju moguću zdravstvenu pomoć i njegu u mogućnostima i kapacitetima koje posjeduje Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” na funkciji v.d. direktora nisam imao namjeru nastavljati stilom direktorice KCUS-a i stalnim prepucavanjem putem medija. Međutim, na neistine koje iznosi u medijima moram odgovoriti zbog zaposlenika Opće bolnice, koji nadljudskim naporima pokušavaju pružiti zdravstvenu pomoć građanima Sarajeva, koju već mjesecima uglavnom ne pruža KCUS po nalogu menadžmanta, pravdajući to činjenicom da u Kantonu Sarajevo ljudi boluju isključivo od Covid-19.

Vi upravljate sistemom

Danima direktorica KCUS-a iznosi najružnije neistine na svoje kolege. Ne odgovara zašto je više od 1.000 postelja prazno, zašto se naše kolege u KCUS-u koje volimo i pioštujemo bune što im se ne dozvoljava operisati.

Zašto je zdravstveni sistem u Kantonu Sarajevo slomljen? Pa nismo mi iz Opće bolnice upravljali sistemom zdravstva, to vi radite sa svojih par poslušnika (klimoglavaca). Vi ste uništili zdravstveni sistem glavnog grada rečenicama mržnje prema svojim kolegama, surovošću i neznanjem.

Vezani tekst:

Sebija Izetbegović: Opća bolnica jedina ne učestvuje u borbi protiv pandemije

Pokažite nam broj postelja koje su prazne, pokažite nam broj operativnih zahvata koje ste dozvolili da se urade i pokažite nam razloge zašto je KCUS avetinjski prazan. Sjetite se stotina lica vaših kolega koje je vaš sistem protjerao.

Pogledajte brojeve Opće bolnice koji prikazuju hiljadu prijema pacijenata za mjesec dana, pogledajte brojeve operisanih i izliječenih pacijenata. Pogledajte porode korona pozitivnih trudnica. Pogledajte u oči svoje kolege i prestanite iznositi neistine. Nikada nas nećete zavaditi sa ljekarima KCUS-a- To su naša braća i sestre. Težak posao zajedno radimo.

Po dogovoru liječimo tudnice pozitivne na Covid-19 i svu djecu. Liječili smo i odrasle dok nismo dobili naređenje da svi pozitivni na Covid-19 se liječe na Podhrastovima, a da mi preuzmemo sekundarni nivo liječenja za cijeli grad.

Šest mjeseci opstrukcija

Nikada nećemo odustati ni od jednog bolesnog pacijenta.

Šest mjeseci opstruirate dodjelu garnizonske ambulante Općoj bolnici kojoj prirodno pripada. Vršite pritisak da se pacijenti sa upalom pluća, pored hiljadu praznih postelja u KCUS-u, liječe u Studentskom domu bez kiseonika.

Bavite se medicinom i liječenjem i prestanite sa sijanjem ružnih riječi.

U nama ćete imati sagovornika onda kada shvatite da je nadmetanje u dobru jedini jezik koji razumijemo, navodi se u reagovanju Ismeta Gavrankapetanovića.