Google predstavio novu opciju koja će olakšati pretraživanje na internetu

Još prije nekoliko mjeseci iz Googlea su najavili novu opciju u svom pretraživaču internet stranica Chrome, koja će obradovati mnoge korisnike ovog pretraživača.

Radi se o grupisanju tabova, koja je sada dostupna svim korisnicima kojima će omogućiti jednostavnije i preglednije pretraživanje, odnosno uredniju raspodjelu stranica.

Grupisanje tabova omogućuje spajanje više stranica u jednu grupu. To je moguće napraviti desnim klikom na stranicu i odabirom opcije “Dodaj karticu u grupu”. Ponovnim klikom desnog klika miša na grupu moguće je toj grupi dati ime i boju s kojom će se označiti ta grupa.

Grupisanje tabova omogućava korisnicima da u jednu grupu postave sve vijesti iz sporta, u drugu grupu vijesti iz tehnologije a u treću naprimjer neke važne tekstove koje taj dan planiraju da pročitaju.

Kada vam stranice iz neke grupe nisu trenutno potrebne, od sada ih je moguće jednostavno skupiti kako ne bi zauzimale prostor u gornjem dijelu Chromea, odnosno ponovno da se rašire kada su vam potrebne.

Mnogi korisnici pri pretraživanju otvaraju desetine stranica te ne mogu da se snađu šta se gdje nalazi, a upravo bi ta opcija trebalo da pomogne u lakšem snalaženju među više otvorenih stranica.