Gradonačelnik Skaka: Sarajevski Film Festival je priča o uspjehu koja traje i ne gubi identitet

Svjetskom premijerom filma “Koncentriši se, baba”, bosanskohercegovačkog scenariste i režisera Pjera Žalice u Sarajevu je zvanično preko platforme ondemand.sff.ba otvoren 26. Sarajevo Film Festival, koji će trajati do 21. augusta.

Prije samog početka filma, publiku širom svijeta iz Sarajeva je pozdravio direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.

Svoju poruku o SFF-u koji se prvi put zbog epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo odvija online, poslao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

“Sarajevo Film Festival je priča o uspjehu koja traje i ne gubi kontinuitet ni u najizazovnijim vremenima. SFF će, bez obzira na okolnosti, naš grad ponovo učiniti centrom filmske industrije.

Ono što je prošle godine bila novost na Festivalu, ove godine se potvrđuje kao njegova strateška odrednica. Bosanski ćilim. Siguran sam da će u novim uslovima, prenijeti još jaču poruku.

Njegovi motivi predstavljaju poruku univerzalnosti i prilagodljivosti novim vremenima.

Svi smo u ovome zajedno, čitav svijet. Ovo je zajednička borba u kojoj ćemo se solidarisati, držati skupa, međusobno sarađivati i razumom i dobrom voljom sve prevladati.

Iako se Sarajevo Film Festival prvi put održava u virtuelnom svijetu, najveća vrijednost koju nosi ipak je odanost njegove publike”, poručio je Skaka.