Kako da ruž za usne ostane postojan i ispod zaštitne maske za lice

Najvažnije je napraviti eksfolijaciju usana i odabrati ruž za usne s dugotrajnom formulom.

S obzirom na to da je nošenje zaštitnih maski obvezno u javnom prijevozu i u zatvorenim prostorima, došlo je do promjene beauty rutine pa se sve veći naglasak stavlja na make up očiju, jaka sjenila i tuševe za oči.

Ipak, ako se i dalje ne želite odreći omiljenog ruža jer masku nosite, primjerice, samo u trgovini ili dok se vozite javnim prijevozom, dobro je usvojiti nekoliko savjeta o tome kako da ruž na usnama bude što postojaniji i da što duže traje ispod zaštitne maske za lice.

Prije nanošenja ruža za usne, važno ih je pripremiti, odnosno napraviti dobar piling usana kako bi bile glatke i hidratizirane. Ako su usne suhe i ispucale, ruž na njima neće niti lijepo izgledati niti dugo trajati pa je eksfolijacija prvi i nezaobilazan korak. Nakon pilinga, vrijeme je za pronalazak ruža koji ima dugotrajnu formulu, a prije nanošenja ruža, na usne možete staviti primer, a zatim olovku preko usana kako biste bili sigurni da će ruž na usnama trajati što duže.

Kad je riječ o vrsti ruža, najbolje je odabrati mat teksture, kao i jako pigmentirane ruževe, no pritom treba pripaziti da su ruževi dovoljno hranjivi kako se usne ne bi isušile. Kad pronađete the ruž, vrijeme je za njegovo nanošenje, a pritom je najbolje koristiti četkicu jer je najpreciznija. Uvijek ju je dobro nositi u torbici kako biste mogli popraviti ruž na usnama nakon jela i pića. Nakon što ste nanijeli ruž, na usne stavite setting spray koji će se pobrinuti da make up na licu što duže ostane svjež i “na mjestu”, čak i ispod zaštitne maske, piše Independent.