Mehmedalija je napustio sport i školu zbog borbe za roditelje, potrebna mu je naša pomoć

Mehmedalija Suljić, dvadesetogodišnjak je koji je napustio školovanje i ring da bi brinuo o bolesnim roditeljima.

Mehmedalijin bivši trener Mensud Selimović uputio je apel za pomoć mladiću:

“Radi se o porodici jednog mirnog i dobrog momka, jednog velikog borca kako u ringu tako i u životu. To govorim jer sam ga i ja lično trenirao dok se takmičio za moj klub u kickboxu, gdje je u svojoj kategoriji apsolutno dominirao. Samo je nestao. Ustvari, nije imao snage da kaže s čim se suočava i kroz kakvu kušnju prolazi. Čak je napustio školu i sport zbog stanja koje je snašlo njegovu porodicu, morao je da se posveti teško bolesnoj majci. Ja ću uraditi sve da vratimo ovoj porodici osmjeh na lice”, dio je poruke Mesuda Selimovića na njegovom Facebook profilu.

Mehmedalija Suljić je iz romske porodice. Sve do majčine bolesti činilo se da će uspjeti u životu. Odličan učenik i dobar sportista. Svega se odrekao da bi mogao zarađivati roditeljima za lijekove. Majka ima tumor na mozgu i paralisana je, otac je srčani bolesnik. Redovno primanje iznosi 160 KM socijalne pomoći za majku. To ne može biti samo za lijekova. Otac nema dovoljno radnog staža za penziju.

“Radio sam u Bingu, ali sam zbog korone ostao bez posla. Sada radim na dnevnicu, gdje god me neko pozove. Međutim, nema puno poziva”, kaže Mehmedalija za LikeStory.

Dugo se pokušavao sam boriti, ali u životu se pokazalo teže boriti nego u ringu. Obratio se starom treneru, u medije nije htio, nadao se da će se vremena popraviti. Volio bi da je završio školovanje i da nije prekinu sedmogodišnju sportsku karijeru, ali jednostavno nije bilo uslova. Ponos mu nije dozvolio da muku ranije podijeli sa drugima. I dalje je skroman, kaže svaka pomoć je dobrodošla.

Ne sumnjamo da će građani i ovaj put pokazati solidarnost, ali ovim putem apelujemo i na institucije u TK i BiH da se uključe. Hrana i lijekovi jesu važni, ali puno je važnije vratiti nadu i pružiti priliku da se jedan mladi život nastavi gdje je stao.

Ljubav i odgovornost prema roditeljima ne bi smjeli biti kazna za ovog dobrog i skromnog mladića. Jednostavno, trenutno nije ravnopravan u borbi sa životom, a zaslužio je da ponovo pobjednički podigne ruku u ringu i mimo njega.