Nagrađene najbolje mjesne zajednice Općine Centar

U prostorijama Općine Centar upriličena je dodjela priznanja za najbolje mjesne zajednice ove Općine.

Na prijedlog Komisije za mjesne zajednice i saradnju s općinama i gradovima Općinsko vijeće Centar je donijelo Odluku o izboru najbolje mjesne zajednice. -Za tri najbolje mjesne zajednice Općine Centar proglašene su „Nahorevo“, „Marijin dvor“ i „Breka“, kojima su dodijeljene plakete za najbolju mjesnu zajednicu i novčane nagrade u iznosima 5.000, 3.000 i 2.000 KM.

Potrebno je naglasiti da sredstva moraju biti realizovana do kraja ove budžetske godine, objasnio je Munib Milišić predsjednik Komisije za mjesne zajednice i saradnju s općinama i gradovima.

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić je čestitala dobitnicima priznanja koje su svojim trudom i zalaganjem zaslužili status najbolje mjesne zajednice.

“Poznavajući savjete ovih mjesnih zajednica sigurna sam da će ove nagrade biti na najbolji način iskorištene.Imali smo namjeru da ove dodjele budu svečanije i na sjednici Općinskog vijeća, ali zbog ove pandemije mi moramo na ovaj skromni način uručiti ove nagrade. Želim vam puno uspjeha i sreće u budućem radu”, naglasila je Karačić.

Prilikom odabira najboljih mjesnih zajednica i savjeta MZ vrednovano je aktivno učešće u rješavanju potreba građana u raznim oblastima kao što su komunalna infrastruktura, socijalna i zdravstvena zaštita, ekologija, obrazovanje, kultura, sport, saradnja sa nevladinim organizacijama, rad sa mladima i građanima treće životne dobi itd.

U ime Mjesne zajednice „Nahorevo“ nagradu su preuzeli predsjednik Savjeta Munib Pandžić i nekadašnji sekretar Sendin Muharemović, u ime Mjesne zajednice „Marijin dvor“ priznanje su preuzeli predsjednik Savjeta ove MZ Zvonimir Bošnjak i sekretar Irfan Cuplov, dok su u ime Mjesne zajednice „Breka“ priznanje preuzele predsjednica Savjeta Saliha Beha i sekretar Nisveta Cocalić.

Dobitnici priznanja su izrazili zahvalnost te su naglasili da će svojim budućim radom opravdati ovo veliko priznanje kojim je vrednovan njihov rad. Dodjeli priznanja su također prisustvovali Mirsada Lingo, sekretar Općine Centar, Fahrudin Kurtović, šef Kabineta općinskog načelnika, Vahid Bećirević, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu i mjesne zajednice, kao i savjetnici općinskog načelnika Mustafa Resić i Bećir Sirovina, saopćeno je iz Općine Centar.