Nastavak Netflixove popularne serije “Money Heist”: “Pljačka se privodi kraju!”

Nakon propasti Kraljevske kuće Španskog saveza u prve dvije sezone, a potom i Banke Španije u trećoj i četvrtoj sezoni, fanovi voljene serije „Money Heist“ s nestrpljenjem čekaju petu sezonu koja će ujedno biti i posljednja.

Tim serije “La casa de papel” nagovještava šta slijedi u petoj sezoni, ostavljajući fanove da nagađaju o sudbini glavnih likova jedne od najpopularnije Netflixove serije.

Netflix je nedavno potvrdio da je “Money Heist” obnovljena za još jednu i ujedno posljednju sezonu. Španska kriminalistička drama u kojoj glumi Álvaro Morte kao profesor, Úrsula Corberó kao Tokio, Itziar Ituño kao Raquel i Pedro Alonso iz Berlina, između ostalih je završila na litici u prošloj sezoni.

Četvrta sezona serije imala je globalno izdanje 3. aprila 2020. Jedan od najvećih šokova bila je smrt jednog od omiljenih likova serije, Nairobi koju igra Alba Flores. Sezonu je također obilježio i ulazak Raquel aka Lisabon koja ulazi u Banku Španije, gdje banda trenutno poduzima svoj drugi potez, piše Indianexpress.

U posljednjih nekoliko mjeseci, članovi serije govorili su o onome što predstoji u petoj sezoni, što ostavlja obožavatelje uzbuđenima. U nastavku saznajte koje stvari bi mogle odlučiti sudbinu glavnih likova emisije.

Lisabon će umrijeti?

Foto: indianexpress.com
Foto: indianexpress.com

Ubrzo nakon objavljivanja četvrte sezone, Álvaro Morte otkrio je kako vidi kraj svog lika Profesora u emisiji. Prema Express UK-u, govoreći na filmskom festivalu u Chelsea u maju 2020. godine, rekao je:

“Profesor je bio vrlo čudan i veoma usamljen momak. Ono što se dogodilo s bandom i pronalaženjem ljubavi, to je zaista malo poglavlje u njegovom životu. Ako govorimo o kraju lika, mislim da bih u jednom trenutku volio da ga vidim kako se vraća u onu usamljenost, onaj samotni život na koji je naviknut od početka serijala, a i čini se ugodnijim.”

Njegove riječi ostavile su fanove da nagađaju hoće li njegov ljubavni interes Raquel (Lisabon) umrijeti ili će dijeliti načine na predstojeću sezonu.

Miguel Ángel Silvestre i Patrick Criado koji će ući u emisiju

Kreator i producent popularne serije Álex Pina potvrdio je za Entertainment Weekly da će se glumci Miguel Ángel Silvestre i Patrick Criado pridružiti glavnoj ulozi u sljedećoj sezoni. Iako je banda nadvladala Gandiju, nismo sigurni je li živ ili mrtav. Ovo bi moglo ustupiti mjesto da Miguel Ángel Silvestre postane novi negativac.

Manila je prošlost

Pina je publici rekao da će predstojeća sezona produbiti dublje u Denverovog prijatelja iz djetinjstva, koji je tragač i koji je jedan od talaca.

Stanje između Alicije i profesora

Posljednji snimak četvrte sezone Money Heist pokazao je Aliciu Sierra koja je otkrila skrovište profesora, Pina je za Entertainment Weekly otkrio i da će naredne sezone biti revanš između ova dva protivnika.

Alicia pravi identitet

Foto: indianexpress.com
Foto: indianexpress.com

Otkad se Alicia pretvorila u Tatjanu, pa se pridružila heističkom timu, fanovi već dugo raspravljaju o njenom stvarnom identitetu. Mnogi također nagađaju da je Berlin njen pravi suprug Njemac, s kojim su se nekoliko puta viđali u prošloj sezoni.

Sezona u 10 epizoda

Money Heist 5 zaključen je kao sezona od deset epizoda. Kreator Álex Pina rekao je u izjavi: „Proveli smo skoro godinu dana razmišljajući o tome kako da uništimo bandu. Kako staviti profesora na konopce? Kako doći u situacije koje su mnogim likovima nepovratne? Rezultat je peta sezona La Casa de Papel. Rat doseže svoje najekstremnije i najžešće nivoe, ali je ujedno i najuzbudljivija sezona.”

 

View this post on Instagram

 

“El atraco llega a su fin / The heist comes to an end – #lacasadepapel5” 🔥🗿⛩ #eshorademorir

A post shared by Pedro Alonso (@pedroalonsoochoro) on

Snimanje posljednje sezone serije Money Heist kasnilo je zbog širenja koronavirusa.