Otvorena treća sezona golmanske škole Asmira Begovića

Na terenima Olimpijskog centra Zetra danas je službeno otvorena treća sezona rada specijalizirane golmanske škole “Akademija Asmir Begović”.

Begović zbog trenutne epidemiološke situacije nije mogao doputovati u Sarajevo,  pa se polaznicima obratio putem video linka, prenosi Sport Centar.

“Ponosan sam na sve što smo do sada napravili s Akademijom”, kaže Asmir te nastavlja: “Kada smo započeli s ovim projektom cilj je bio da mladim golmanima pružimo priliku da se individualno razvijaju i mislim da su već prve dvije godine dale rezultate. Imamo nekoliko golmana koji su počeli dobijati priliku na seniorskom nivou, imamo nekoliko mladih golmana koji su se izborili za priliku u omladinskim reprezentacijama i nadam se da ćemo tako nastaviti i u budućnosti”, rekao je Begović.

Devetnaestogodišnji Ajdin Dinar ovog ljeta je postao prvi polaznik Akademije koji je potpisao profesionalni ugovor, i to sa prvoligašem Rudarom iz Kaknja. U Akademiji smatraju da je to, između ostalog, pokazatelj njihovog dobrog rada i uvjereni su da će prave rezultate pokazati u vremenu koje dolazi.

Akademija Asmir Begović osnovana je 2017. godine u Sarajevu, a godinu dana kasnije dobila je i svoju filijalu u Cobhamu, Ujedinjeno Kraljevstvo. Ove sezone s radom počinje i treća ispostava Akademije, i to u njemačkom Heillbronu. Akademija je fokusirana na stvaranje vrhunskih uslova rada za mlade, ambiciozne i marljive golmane, kako bi oni dobili priliku maksimizirati svoj individualni razvoj. Među polaznicima su dječaci i djevojčice između 6 i 16 godina, a od ove godine Akademija nudi i mogućnost specijalnog programa za seniorske golmane.