Oglasio se Damir Marjanović: Počivajte u miru Belma i sve druge Belme, Samiri, Almeri, dr Pašagići

Profesor Damir Marjanović oglasio se danas na Facebooku u vezi sa nesretnim slučajem Belme Šoljanin koja je preminula od posljedica zaraze koronavirusom.

Na izolatoriju na Podhrastovima u Sarajevu danas je preminula 37-godišnja Belma Šoljanin, majka troje djece, te koja se prije samo tri dana porodila.

Ova vijest danas je obišla Bosnu i Hercegovinu i region, s razlogom, jer se radi o nesvakidašnjoj osobi koja je itekako mnogo pružila svijetu, svojoj domovini i sugrađanima.

Šoljanin je bila direktorica Instituta za majku i dijete, filantropkinja koja godinama nesebično pomaže mladim mamama i trudnicama da lakše i uspješnije shvate ulogu roditeljstva.

Iza nje je ostao suprug i dvije curice, koji su također trenutno pozitivni na koronavirus, te novorođeni sin koji je negativan.

Damir Marjanović se također oglasio na društvenim mrežama te ovim putem se oprostio od Belme Šoljanin.

Marjanović je također nedavno na Facebook stranici objavio da je zaražen koronavirusom kao i njegov sin Tin.

“Koliko još ovakvih sudbina, koliko još ovakvih priča, koliko još ovakvih žrtava treba da se shvati da ovo nije holivudski film i da ovi ljudi neće oživjeti u nekoj drugoj ulozi, u nekoj drugoj franšizi? Ovo je realnost i ovo je stvarnost! Ovo se dešava nama (a ne nekom drugom) ovo se dešava ovdje i širom svijeta a ne u nekom imaginarnom virtualnom blockbuster-u. Počivajte u miru Belma i sve druge Belme, Samiri, Almeri, dr Pašagići…. “, napisao je profesor Marjanović.

Koliko još ovakvih sudbina, koliko još ovakvih priča, koliko još ovakvih žrtava treba da se shvati da ovo nije…

Posted by Prof dr. Damir Marjanović on Sunday, 9 August 2020