Općina Stari Grad: Ispraćaj za penzionisane uposlenike

U Općini Stari Grad danas je upriličen ispraćaj za uposlenike koji su od početka ove godine stekli pravo na penzionisanje.

Općinski načelnik, Ibrahim Hadžibajrić, penzionisanim kolegama uputio je najljepše želje, zahvalio im se na njihovom angažmanu i uručio prigodne poklone.

Krajem prošle godine upriličen je novogodišnji prijem za sve uposlenike Općine Stari Grad na kojem su također ispraćeni uposlenici u penziju, no kako su sada na snazi pojačane higijensko-epidemiološke mjere nisu moguća veća okupljanja, pa je tako i današnji ispraćaj bio u manjem obimu.

„Naše kolege koji su svoj radni vijek proveli u Općini Stari Grad zaslužuju prigodan ispraćaj i da im se na dostojanstven način zahvalimo za sve ono što ste dali ovoj općini. Želim vam sretne i berićetne penzonerske dane i da ih provodite u miru i zdravlju,” kazao je općinski načelnik Hadžibajrić.

Foto: Općina Stari Grad
Foto: Općina Stari Grad

Inače, od početka ove godine ukupno je sedam općinskih uposlenika penzionisano, ali su neki od njih danas bili opravdano odsutni. Svečanosti su prisustvovali Anesa Karaselimović, Suada Bicaj, Muamer Hasanagić i Kemal Kordić.

Muamer Hasanagić radio je u Općini Stari Grad 27 godina i za to vrijeme promijenio je više referata i službi. Odmah poslije njega je i Anesa Karaselimović koja je u ovoj općini radila 24 godine.

Kemal Kordić ima više od 40 godina radnog staža, a od toga je više od 20 godina proveo u Općini Stari Grad:

Bivši uposlenici, a današnji penzioneri istakli su da uživaju u svojoj zasluženoj penziji i zahvalili se na pažnji koja im je pružena od općinskog načelnika i općine u kojoj su dočekali svoje penzije. Za trajnu uspomenu penzionerima su uručeni satovi sa posvetom i grbom Općine Stari Grad.