Općina Stari Grad: Nastavljaju se pripremni radovi za asfaltiranje ulice Halibašića

Nastavlja se projekat sanacije oko 220 metara ulice Halilbašića na Kovačima gdje je uklonjen stari asfalt i izvedena većina pripremnih radova.

“Radovi su počeli prije desetak dana. Završeno je uklanjanje starog i dotrajalog asfalta, a potom je telekom operater izvršio zamjenu svojih kablova. KJKP ‘ViK’ izvršilo je pročišćavanje svojih šahtova“, pojasnili su u nadležnoj Službi za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad. U Službi su dodali i da je u planu nivelisanje svih šahtova, te da se nastavljaju radovi na pripremi za asfaltiranje dionice, što će morati pričekati stabilnije vremenske prilike.

Radovi u ovoj ulici su dio velikog projekta Općine Stari Grad i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo koji obuhvata sanaciju još 11 ulica u Starom Gradu za šta je planirano više od 1,4 miliona KM, a veći dio tih ulica je saniran. Konzorcij ‘OXA’ – ‘DEMUS’ iz Sarajeva je nakon sanacije ulice Očaktanum preuzeo projekte sanacije ulice Halilbašića i Mišćina koje su u neposrednoj blizini. Vrijednost radova sve tri ulice je oko 354.000 KM.