Pet uposlenika Općine Centar zaraženo koronavirusom, dio uposlenih u izolaciji

Kod pet uposlenika Općine Centar konstatovano je da su zaraženi koronavirusom i svi oni se nalaze na kućnom liječenju, potvrđeno je iz Općine Centar.

“Odmah po pojavi prvih simptoma navedeni uposlenici su se, u skladu sa procedurama, javili nadležnim i poslati su u izolaciju i daljnji medicinski tretman predviđen u ovim slučajevima. Ovdje je riječ o porodičnim klasterima, a svi uposleni koji su bili u neposrednom kontaktu sa zaraženim kolegama se, u skladu sa preporukama, nalaze u izolaciji. Naglašavamo da su po pojavi prvih slučajeva poduzete dodatne mjere dezinfekcije radnog prostora, ali i kontrole ulaska u objekat Općine i uposlenika i stranaka. U saradnji sa Zdravstvenim savjetom donesene su i dodatne mjere na sprečavanju širenja koronavirusa”, odgovorili su iz Općine Centar na upit Patrije.

Podsjećamo, u Kantonu Sarajevo zabilježen je porast broja zaraženih koronavirusom. Krizni štabovi apeluju građanima da poštuju propisane mjere, nose zaštitne maske, te održavaju socijalnu distancu kako ne bi ugrozili svoje, ali i zdravlje sugrađana.