Potvrđeno 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom u KS, oporavljena 81 osoba

Nakon što je obrađeno 296 testova, u Kantonu Sarajevo je potvrđeno 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega njih 32 ili 66,6 posto pripada porodičnim klasterima, te su u samoizolaciji od ranije, navode u jutrošnjem izvještaju iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Ovo su rezultati analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 23. do 26. augusta ove godine.

Od posljednjeg izvještavanja evidentiran je oporavak 81 osobe.

U Kantonu Sarajevo je trenutno 499 osoba pozitivno na koronavirus, što i dalje predstavlja dalju tendenciju pada ukupnog broja oboljelih od ovog zaraznog oboljenja.

Na bolničkom liječenju, u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, smještene su 44 osobe, među kojima dvoje pacijenta koristi potporu respiratora pri disanju.

Ukupan broj smrtnih slučajeva od posljedica infekcije koronavirusom u Kantonu Sarajevo i dalje je 66.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 950 osoba, na osnovu rješenja inspekcije, preporuke epidemiologa ili rješenja Ministarstva zdravstva KS.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u Kantonu Sarajevo je od početka pandemije potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 3.806 osoba.

Do danas se od posljedica ove zaraze oporavilo 3.241 osoba, saopćila je Vlada KS.