Prirodna sredstva za uklanjanje šminke koja ne isušuju kožu

Ako pazite na tip šminke koju koristite i trudite se da su sastojci što prirodnijeg porijekla, onda je odlična ideja pronaći sredstva za uklanjanje šminke po istom principu, ili ih možete i sami izraditi kod kuće.

Prirodna ulja, mlijeka i drugaprirodna sredstva za uklanjanje šminke vrlo su dostupna, efikasna i nije ih teško nabaviti, posebno ako brinete o tome da koristite samo kozmetiku koja sadrži prirodne sastojke, piše MindBodyGreen.

Tradicionalna sredstva za uklanjanje šminke mogu iritirati kožu jer pojedini takvi proizvodi sadrže alkohol i druge agresivne sastojke koji isušuju kožu i uzrokuju upalu. Ako tome dodate trljanje kojem smo svi skloni prilikom skidanja šminke, proces može biti abrazivan i štetan za kožu.

Prirodna sredstva koja jako dobro uklanjaju šminku, pa čak i onu vodootpornu, su ulja, aloe vera i micelarna voda.

Ulja

Ulja za uklanjanje šminke su odlična za čišćenje lica iz jednostavnog razloga jer se uljem uklanja ulje. Čak i tvrdoglave vodootporne maskare nisu imune na djelovanje ovih sastojaka. Ulja uklanjaju prirodni sebum kože, kao i prljavštinu i masnoće.

Odlična ulja su ulje jojobe, ulje šipka, ulje suncokretovih sjemenki kao i druge mješavine koje sadrže više vrsta ulja kako bi se optimizirao rezultat. Kako biste ulje koristili kao sredstvo za uklanjanje šminke, jednostavno ga nježno utrljajte kružnim pokretima, a potom uklonite pamučnom blaznicom.

Aloe vera

Aloe vera je čudotvorna biljka sa brojnim sposobnostima, a kad je riječ o njezi lica, pruža hidratantnu masku za lice, ovlaživač, tretman tjemena za iritaciju folikula, pa čak i temelj prije nanošenja pudera. I naravno, pomaže u ispiranju šminke.

Kako biste sami napravili svoj proizvod, umočite pamučne blaznice u svježi gel aloe vere i prebrišite lice. Ukoliko želite i posebno osvježenje, prije nanošenja aloe vere ostavite proizvod nekoliko minuta u frižideru.

Micelarna voda

Iako nije baš izvorska voda, micelarna voda svakako spada u prirodna sredstva za skidanje šminke. Meka pročišćena otopina podjednako uklanja kozmetiku na bazi ulja i vode, a pritom ne oštećuje kožu i iznimno je nježna.

Može se koristiti za ispiranje lica ili je možete nanijeti na pamučnu blaznicu kako biste očistili određena područja.