Sarajevo nakon dvostrukog vodstva prokockalo tri boda protiv Mladosti

Fudbaleri Mladosti su na svom stadionu danas u 2. kolu Premijer lige ugostili Sarajevo i priredili veliko iznenađenje izborivši neriješen rezultat (2:2).

Sarajevo je tako napravilo veliki kiks protiv jedne od ekipa koje će se boriti za opstanak. Realizacija bordo tima danas nije bila na nivou, baš kao ni igra zadnje linije tima Vinka Marinovića.

Prvo poluvrijeme je prošlo u znaku dominacije Sarajeva, koje je većim tokom utakmice dominiralo, imalo loptu u svom posjedu i stvaralo šanse.

Najviše ih je u prvom poluvremenu propustio Haris Handžić, koji je tri puta bio nepercizan, a posebno su dobre prilike bile one iz 17. i 29. minute, kada je promašivao sa svega nekoliko metara od gola Semira Bukvića.

Prijetili su Bukviću i Amar Rahmanović i Benjamin Tatar dalekometnim pokušajima, ali ti pokušaji nisu zabrinuli golmana domaćih.

Mladost je u jednom od rijetkih napada u prvom dijelu opasno zaprijetila golu Vladana Kovačevića, a nakon šuta jednog od igrača domaćih u 27. minuti, lopta u ruku pogađa Besima Šerbečića. Ipak, sudija Gigović nije odlučio pokazati “na kreč”.

Do kraja poluvremena viđena je još jedna prilika, a Hrvoje Miličević je bio neprecizan sa svega 4-5 metara udaljenosti od gola Mladosti.