Sarajevska zima: Od 7. septembra počinje IV Internacionalni Art festival “Grad”

Četvrti Internacionalni festival “Grad” ove godine bit će održan od 7. do 21. septembra pod motom “Grad-moja kuća”.

IV Internacionalni online Art festival “Grad” je kreativni izazov za novi susret umjetnika, publike i medija te povratak urbane komunikacije i socijalne bliskosti i empatije.

Primarni cilj festivala je predstavljanje kvalitetnog sadržaja i upotpunjavanje kulturno-umjetničke scene Sarajeva. Ove godine publiku očekuje bogat program, malo putovanje u prošlost kroz vizuru umjetnosti i kvalitetan sadržaj.

Ono po čemu će se ovogodišnji festival Grad razlikovati od prošlih je online održavanje na platformama: Zoom, Facebook, Youtube, Twiter…

“IV Internacionalni Art festival “Grad” je kreativni izazov za novi susret umjetnika, publike i medija te povratak urbane komunikacije i socijalne bliskosti i empatije. Osim što će publici predstaviti bogat kulturno-umjetnički sadržaj, Art festival “Grad” poziva vas da učestvujete i slavite umjetnost i civilizacije svijeta koje nas čine plemenitijim dok učimo, stvaramo i pokušavamo da bolje razumijemo i shvatimo smisao života. Vidimo se na IV Art festivalu “Grad” “, istakao je direktor festivala Ibrahim Spahić.