Sarajevska sehara
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Sarajevskasehara.com » Sunčano vrijeme širom BiH, temperature i do 37 stepeni
BiH Vijesti

Sunčano vrijeme širom BiH, temperature i do 37 stepeni

U Bosni i Hercegovini će danas biti sunčano vrijeme uz moguću oblačnost, sa temperaturama i do 37 stepeni, javljaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Jutros je u Bosni mala do umjerena naoblaka, po kotlinama i uz riječne tokove ima magle, a u Hercegovini je pretežno sunčano.

U Bosni će danas biti većinom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U Hercegovini danas pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C, na jugu zemlje do 37°C.

Vrućina i manjak svježine u noćnim satima, uslovljavaju lošiju opštu sliku u cijeloj zemlji. Nešto ugodnije biće u Bosni, gdje bi izraženija naoblaka tokom prijepodneva mogla malo ublažiti negativne efekte visokih temperatura. U Hercegovini je i dalje neophodno maksimalno reducirati kretanje u najtoplijem dijelu dana. Preporučljivo je izbjegavati duži boravak na suncu, te provoditi mjere zaštite od UV zračenja.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 30°C.

U nedjelju, 02.08.2020., se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 33°C, na jugu zemlje do 37°C.

Za ponedjeljak, 03.08.2020., u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Povećanje oblačnosti sa zapada u noći na utorak. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 37°C.

U utorak, 04.08.2020., u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jače padavine se prognoziraju od poslijepodnevnih sati i tokom noći na srijedu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera, koji će krajem dana promijenuti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

Povezani članci