Velež pobjedom u gradskom derbiju obilježio prvu utakmicu pod reflektorima na stadionu Rođeni

Velež je na najbolji mogući način obilježio prvu utakmicu pod reflektorima na stadionu Rođeni – pobjedom u gradskom derbiju.

Sa sigurnih 2:0 domaći sastav je savladao ekipu Zrinjskog i došao do prvih ovosezonskih bodova, piše Sport Centar.

Uvodne minute protiču uz nešto konkretnije prilike Plemića, da bi najozbiljniju imao Nemanja Bilbija u 36. minuti. Iskusni napadač Zrinjskog šutirao je nakon dva lažnjaka, ali je Adnan Bobić uz pomoć stative spasio vlastitu mrežu.

Ipak, nekoliko minuta prije kraja prvog poluvremena, u vodstvo dolazi Velež. Lopta je došla do Obrena Cvijanovića u šesnaestercu Zrinjskog, koji ne toliko snažnim, ali preciznim udarcem iskosa trese mrežu gradskog rivala.

U drugom dijelu Mladen Žižović baca sve karte u napad ne bi li njegova ekipa došla do izjednačenja, ali Todorović, Bilbija i Filipović ipak ne uspijevaju savladati sigurnog Bobića i pored nekoliko pristojnih šansi. Na drugoj strani Fejsal Mulić je zaprijetio u par navrata Horkašu.

Upravo je Mulić, koji je ovog ljeta stigao u Velež, postavio konačnih 2:0 u 88. minuti. Bio je to prelijep pogodak korpulentnog napadača iz slobodnog udarca.

Do završetka nije bilo većih uzbuđenja – Velež je osvojio velika tri boda u mostarskom derbiju.