Video/ Kako jačati medijsku pismenost kod mladih?

Mnogi naglašavaju važnost medijskog opismenjavanja mladih ljudi, a od 5. do 9. augusta na Jahorini 13 polaznika i polaznica iz nekoliko bh. gradova imalo je priliku učestvovati na kampu na kojem su učili i razgovarali upravo o medijskoj pismenosti.

Učesnici i učesnice četvrtog omladinskog kampa medijske pismenosti učili su o verifikaciji informacija, karakteristikama bh. medijske scene, historiji bh. novinarstva, ratnim i huškačkim narativima, ali i mnogim drugim, za medijsku pismenost, bitnim temama.

Polaznici i polaznice omladinskog kampa medijske pismenosti odgovarali su na pitanje šta je potrebno učiniti kako bi se unaprijedila medijska pismenost mladih osoba, piše Media.ba.

Omladinski kamp medijske pismenosti na Jahorini je posljednji u ciklusu kampova koji se organizuju u različitim dijelovima BiH. Kampovi se održavaju u sklopu projekta “Protiv radikalizacije i nasilnog ekstremizma u bh. javnom prostoru” koji Fondacija Mediacentar realizuje u partnerstvu sa Centrom za demokratizaciju “Naša zajednica” i Centrom za mlade “Kvart” uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u BiH.