Voće za čišćenje organizma: Pozitivno djelovanje za optimalnu težinu

Određene namirnice mogu pospješiti čišćenje organizma od otrova, što može pozitivno djelovati u procesu tijekom kojega želite postići optimalnu težinu, pa su idealne za obje varijante.

Većina ljudi teško gubi kilograme zbog lošeg izbora namirnica kojima se okreću. Važno je imati na umu da se izgladnjivanjem neće postići ništa, nego da je pravi put do mršanja jedino izbor zdravih namirnica, piše 24sata.hr. Tajna je i u namirnicama koje mogu pospješiti čišćenje organizma od otrova, što također može pozitivno djelovati u procesu tokom kojeg želite postići optimalnu težinu. Zato se preporučuje da uvrstite ove namirnice u prehranu što prije.

Borovice pomažu u prevenciji svih infekcija u mokraćnom sistemu. Djeluju poput antibiotika, što znači da će pomoći u zaustavljanju bilo kakve infekcije. Šoljica tog voća dnevno tokom ljeta čuvat će vaš mokraćni sistem zdravim.

Šipak povećava količinu antioksidanata koji su prisutni u vašem tijelu, tako da pomaže ukloniti sve štetne toksine iz vašeg tijela. Također, jako pozitivno djeluje na imunološki sistem.

Ananas je bogat manganom i vitaminom C te bromelainom. Ovaj enzim može vam pomoći kod probavnih problema, spriječiti srčane bolesti, pa čak i pomoći kod upala, jer djeluje kao antibiotik. Lubenica sadrži najmanje 90 posto vode pa divno osvježava, a obiluje vitaminima i mineralima koji mogu poomoći tijelu da se očistiti od toksičnih tvari.

Papaja djeluje kao prirodni detoks i značajno poboljšava probavu. To također može povećati razinu energije koju imate, jer ćete iskoristiti više vitamina i minerala iz hrane. Jagode su bogate antioksidansima i mogu eliminirati toksine iz slobodnih radikala. Svaki dan šoljica jagoda pomoći će da skinete suvišne kilograme.

Smokva zaustavlja stvaranje bilo kakvih otrovnih tvari u vašoj mokraći, čisti bubrege i mjehur. Jabuke su pune vode i vlakana, pa potiču probavu i mršanje. Umanjuju srčane tegobe.