Vraćen s granice: Vlado Georgijev dobio zabranu ulaska u Crnu Goru zbog političkih stavova

Pjevač Vlado Georijev vraćen je danas sa granice Crne Gore sa Bosnom i Hercegovine i uručeno mu je rješenje o zabrani ulaska u ovu zemlju.

Kako je Georijev objavio na Twitteru, razlozi za to su “nacionalne i unutrašnje bezbjednosti”.

Gospodo, na granici mi je uručeno rješenje zabrane ulaska u Crnu Goru! Razlozi su nacionalne i unutrašnje bezbjednosti! Eto, ne znam šta bih više dodao… Dno dna. Na zdravlje vam i na obraz. Živjeli! Popijte nešto, veselite se”, napisao je pjevač na svom profilu i podijelio fotografije rješenja zabrane.

Nakon toga, za Direktno.rs popularni kantautor prokomtarisao je ovu odluku.

Pošao sam za Herceg Novi nakn šest mjeseci, nakon svih ovih zabrana, da obiđem majku koja je u bolnici, trenutno nepokretna i u vrlo lošem stanju nakon operacije kuka i teške upale pluća. Radovao sam se da ću danas da joj dođem u posjetu, ali me je na graničnom prelazu Sitnica, iznad samog Herceg Novog zaustavila policija, držali su mi dokumenta skoro dva sata. Pozvali su me i uručili rešenje o zabrani ulaska u zemlju”, rekao je za Direktno.rs Georgiev.

Tvrdi da je sve to besmisleno.

Tamo piše da sam ja bezbjednosno opasna osoba, da sam nepoželjan zbog toga i uručena mi je zabrana o ulasku u Crnu Goru, bez ikakvog objašnjenja, bez ikakvog datuma kada je odluka donesena i do kada važi. Sada se vraćam, trenutno sam u blizini Trebinja i pričam sa vama. Ništa mi usmeno nisu obrazložili“, istakao je Georgiev, koji je dodao da su njegovi politički stavovi verovatno pravi razlog ovakve odluke.

Tvrdi da su za sve krivi njegovi politički stavovi.

Opšte je poznato da podržavam opoziciju u Crnoj Gori, a sada je predizborna atmosfera, u nedelju su izbori. Verovatno su pokušali na ovaj način da još jednom pokažu represivne mere i šta su sve spremni da urade i primijene na svakoga ko ne veliča njihovu partiju, očigledno već sada ultrašovinističku i srbomrzačku, a to je DPS“, kazao je.

Ostaje da vidimo kako će farsa koju Georgijev preživljava završiti.