Bajević ide na iznenađenje: U startnoj postavi nema trojice neizostavnih igrača

Strateg naše reprezentacije, Dušan Bajević, odredio je početni sastav za susret s Poljacima, a očigledno je da je pripremio iznenađenje za Jerzy Brzeczek.

Brzeczek je, podsjećamo, već ranije najavio da će uraditi neke promjene u početnom sastavu u odnosu na utakmicu protiv Holandije u kojem su poraženi.

Baš zato nije bilo razloga ni da Princ s Neretve promijeni nešto u sastavu.

Još jučer je na konferenciji za novinare najavio da će priliku dobiti neki novi igrači. Međutim, rijetko ko je očekivao da trojica neizostavnih igrača neće izaći na teren na samom početku.

Radi se o Edinu Džeki, Edinu Višći i Ibrahimu Šehiću.

Očito je da Bajević, koji je debitovao protiv Italije (1:1), želi isprobati još neke nogometaše prije utakmice baraža sa Sjevernom Irskom, a večerašnji susret je svakako posljednja prilika za takav eksperiment.

Na teren će u prvih jedanaest za našu reprezentaciju istrčati: Begović, Kvržić, Saničanin, Bičakčić, Ćivić, Hadžiahmetović, Bešić, Gojak, Hodžić, Hajradinović, Koljić.

Za Poljake će zaigrati: Fabianski, Rybus, Bednarek, Glik, Kedziora, Krychowiak, Goralski, Jozwiak, Zielinski, Grosicki i Milik.

Već je od ranije poznato da najveća zvijezda Poljaka, Robert Lewandowski, neće zaigrati u ovom susretu, što je veliki hendikep, ali opet dobra stvar za nas.

Susret BiH – Poljska počinje u 20.45 sati, a direktan prijenos će gledati tek polovina građana Bosne i Hercegovine, jer je prava za prenos meča kupila Nova bh,

Ni večerašnju utakmicu na TV ekranima neće moći gledati polovina građana BiH