Ni večerašnju utakmicu na TV ekranima neće moći gledati polovina građana BiH

Zmajevi večeras igraju svoju drugu utakmicu u ovoj godini, a nakon herojske utakmice protiv Italije večeras će u Zenici odmjeriti snage s Poljskom.

Poljska je uskraćena za svoju najveću zvijezdu, Roberta Lewandowski, što naš strateg koji je debitirao protiv Italije Dušan Bajević može dobro iskoristiti.

I ovu, kao i sve utakmice pod kišobranom UEFA-e igrat će pred praznim tribinama tako da su navijači “osuđeni” pratiti miljenike preko svojih TV prijemnika, ali za Bosnu i Hercegovinu tu nastaju veliki problemi.

Ekskluzivna TV prava za teriotorij naše države posjeduje kompanija United Media koja svoje prijenose emitira preko Nova BH, da bude tačniji samo korisnici Telemacha moći će gledati prijenos.

Od januara ove godine Nova BH nije u programskoj shemi kablovskih operatera BH Telecoma (Moja TV), M:tela (kao i kompanija u njegovom vlasništvu – Logosoft, Blicnet, Telrad net i Elta kabel), te Eroneta.

Praktično to znači da više od polovine građana Bosne i Hercegovine neće biti u prilici da gleda nacionalni tim u Ligi nacija, odnosno bit će primorani snalaziti se na razne načine.

Bilo kako bilo, Zmajevima želimo da odigraju još jednu sjajnu utakmicu, a neovisno o rezultatima bh. građani će uvijek biti ponosni na njih.

Konferencija/ Bajević: Najveći problem je hoće li igrači biti fizički spremni; Višća: Trebamo ponoviti igru iz Italije