Banalnosti izbora/ Saška iz Modriče, osuđena zbog ucjenjivanja fratra videosnimcima odnosa, kandidatkinja ove godine

Jedan od kandidata SNS-a u Modriči je Saška Kovačević kojoj je na izbornoj listi za odbornike u Skupštini općine Modriča pripalo visoko, peto mjesto.

Saška Kovačević jedna od najpoznatijih stanovnica Modriče ostala je upamćena još prije tri godine kada je bila centralna figura u lokalnoj aferi.

Krajem 2017. godine, tadašnja 22-godišnjakinja Saška Kovačević, u Modriči poznatija kao “Fatalna Saška” optužena je da je porno snimcima ucjenjivala lokalnog fratra I.K. zbog čega je na sudu u Doboju osuđena na godinu dana zatvora.

Saška je s dvojicom svojih prijatelja, ili bivših momaka Aleksandrom Vasiljevićem i Milom Joksimovićem uhapšena pod sumnjom da su od župnika ucjenom izvukli skoro 250 hiljada maraka, prijeteći mu da će ako ne da novac objaviti videosnimke njegovog seksualnog odnosa s izvjesnom Danirom S. Saška je priznala krivnju i nagodila se sa tužiteljstvom na godinu dana zatvora.

Prevareni, opljačkani i osramoćeni sveštenik tokom 2015. godine nasjeo na zamku koju mu je priredila Saška skupa sa dvojicom svojih prijatelja.

Ona je fratru mjesecima izjavljivala ljubav, napadno mu se udvarala, posuđivala od njega novac, da bi jednom prilikom nakon njenog udvaranja završili sami u župnom uredu. Cijeli događaj za kojeg je fratar ucjenjivan video kamerom snimali su Saška i njeni sudionici.

Zatim, za nesretnog sveštenika uslijedili su mjeseci i godine pakla.

Saška Kovačević i njena dva prijatelja ucjenjivali su ga snimkom i uzimali novac od njega kako ne bi objavili sramotni događaj, sve dok se tokom 2017. godine on nije odlučio prijaviti cijeli slučaj policiji. Uslijedilo je uhićenje Saške i njenih partnera u prevari, te presuda na godinu dana zatvora koju je u međuvremenu odležala.

Ne samo zbog ove kandidature, već zbog mnogih drugih, slobodno možemo da kažemo da će ovogodišnji izbori biti jedni od najzanimljivijih do sada.