Federacija BiH: Dodjela građevinskog materijala za 11 povratničkih porodica iz banjalučke regije

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je u Gradskoj upravi u Banjoj Luci s gradonačelnikom Igorom Radojičićem, načelnicima Gradiške, Prnjavora, Kneževa i Kotor-Varoši, te korisnicima, potpisao ugovore o dodjeli građevinskog materijala za obnovu i izgradnju stambenih objekata za 11 povratničkih porodica iz ovih lokalnih zajednica.

Ukupna vrijednosti ovih ugovora je 110.000 KM.

Gradonačelnik Radojičić je rekao da Banja Luka i druge lokalne zajednice trebaju pružati podršku korisnicima u realizaciji ovih ugovora, te zahvalio Federalnom ministarstvu što na ovaj način pomaže povratnicima u stvaranju normalnijih uslova za život.

Ramić je naglasio da u provođenju svih ovih projekata Ministarstvo, kojem je na čelu, ima vrlo dobru saradnju i podršku svih gradonačelnika i načelnika.

Načelnik Prnjavora Darko Tomaš rekao je da su prošle godine sa ovim ministarstvom realizovali infrastrukturni projekt u mjesnoj zajednici Mravica, vrijedan više od 200.000 KM, a da je ove u planu realizacija projekta za MZ Babanovci.

Povratnik u Kotor Varoš Edin Vilić zahvalio je na ovoj donaciji i istakao da će mu ona pomoći u rješavanju stambenog pitanja njegove porodice, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.