Fizički i verbalni sukobi u Općini Centar zbog torte: Napadnute radnice “Poslovnosti” i novinar Patrije

Danas je u prostorijama Općine Centar došlo do fizičkih i verbalnih sukoba zaštitara sa radnicama agencije Poslovnosti i novinarom Patrije.

Sve je počelo kad je zaštitar, po nalogu nekoga iz općinskih službi, iznio vodu radnicima agencije Poslovnost koji su protestvovali ispred zgrade Općine Centar. Radnici su ovo shvatili kao provokaciju s obzirom da već dvije sedmice ne mogu ući niti izaći sa svog radnog mjesta.

Kao odgovor na ovo provociranje radnici su naručili tortu za načelnika Centra Nedžada Ajnadžića s natpisom: “Za uspješnost u urbanizaciji, vaša agencija Poslovnost”.

Potom su krenuli odnijeti tortu načelniku, a sa njima i novinar agencije Patria, koji je želio snimiti cijelu situaciju.

Na recepciji su zamolili osobu koja je radila s druge strane stakla za informaciju kako da predaju načelniku tortu, na šta je odgovor bilo pitanje ko su.

Jedna od radnica rekla je da je su donijeli tortu za načelnika Ajnadžića ispred agencije Poslovnost, a nakon toga su napisale i poruku na ambalaži torte u kojoj kažu: “Za načelnika Nedžada Ajnadžića, nećemo tortu hoćemo zakone”.

Osoba s druge strane stakla, kada je primjetila da se sve snima, tražila je od novinara Patrije da prekine snimati, na šta je novinar pitao ko je naredio da je zabranjeno snimanje u općini, koja pripada građanima. Tada se osoba koja je radila na recepciji vratila do radnog mjesta i motorolom pozvao zaštitara.

Zaštitar je potom zabranio snimanje te je objasnio da se unutra ne smije snimati ništa, samo vani, ispred općine.

Nakon toga je uslijedio verbalni napad na radnice Poslovnosti. Radnice su poručile da imaju pravo predati tortu načelniku Ajnadžiću, da su njihovi očevi bili patrioti, ali i da samo žele zakone, pravo na slobodu kretanja i normalan rad.

Nakon što su napustile zgradu općine Centar, zaštitar je donio tortu novinaru Patrije koji je stajao ispred zgrade, a potom istog napao zbog toga što ga je snimao kako iznosi tortu iako je i sam rekao da se smije snimati ispred općine.

Došlo je do kraćeg naguravanja kada je pokušao oduzeti mobitel, ali na tome se na sreću završilo.