Gradonačelnik Skaka podijelio torbe i školski pribor djeci boraca općine Stari Grad

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, u ime Grada Sarajeva, organizirao je podjelu torbi i školskog pribora za djecu poginulih boraca sa područja općine Stari Grad.

“Naša je dužnost da olakšamo mladim ljudima, sa posebnim uvažavanjem onih čiji su najmiliji dali život za odbranu Sarajeva i države Bosne i Hercegovine. Prava boraca i njihove djece ne smiju biti ugrožena, a ponajmanje uskraćena. Briga o boračkoj populaciji mora se prenijeti i na djecu boraca, prije svega kroz podršku pri školovanju i zapošljavanju“, istakao je Skaka, uz želje da generacije koje se školuju ostvare zapažene rezultate i budu ponos ovog grada.

Suad Katica, generalni sekretar Saveza boraca Općine Stari Grad, izrazio je zahvalnost gradonačelniku Abdulahu Skaki u ime boraca i njihove djece.

“Zahvaljujući gradonačelniku Abdulahu Skaki, djeca boraca sa područja općine Stari Grad dobila su školski pribor za 2020./2021. godinu, iako je načelnik ove općine rebalansom budžeta ukinuo sredstva za ovu namjenu, i to nakon 20 godina. Cijeneći ne samo dosadašnju realizaciju projekata, Savez boraca Općine Stari Grad izražava ogromnu zahvalnost gradonačelniku, uz nadu da će se ova saradnja nadograditi i nastaviti u narednom periodu“, poručio je Katica.

Primopredaji školskog pribora prisustvovali su predstavnici boračke populacije i članovi Upravnog odbora demobiliziranih boraca Općine Stari Grad.