Šatro: Kladionice i nargila barovi otvaraju vrata za učenike po kombinovanom modelu nastave

Predstavnici kladionica i nargila barova u Bosni i Hercegovini su po ugledu na resorna ministarstva donijeli odluku da otvore svoja vrata za učenike osnovnih i srednjih škola, piše Šatro.info.

Odluka stupa na snagu već početkom naredne sedmice, posjete će se sprovoditi po kombinovanom modelu nastave, a učenici će morati poštovati epidemiološke mjere.

“Mi smo na najvećem udaru tokom pandemije korona koronavirusa. U toku online nastave, mi smo pokušali da se prebacimo u online prostor, ali nije to-to. Mi u kladionicama jesmo malo funkcionisali online, ali nije bilo ni sportskih takmičenja. Sada, djeca su naš najveći adut, insistirat ćemo da liste budu sastavni dio nastavnog plana i programa u budućnosti“, rekao je Dubravko Kvota, predsjednik Udruženja kladioničara BiH.

Na press konferenciji je rečeno kako su nargila barovi pokušali nadoknaditi gubitke s novim okusima, hepi aurima, ali je bez podrške učenika teško vratiti se na stari kolosijek. Hamed Žar, iz Udruženja nargila barova, nada se da će kombinovani model i kombinovani okus biti pun pogodak.

“Konkurencija je velika, podrška škola i učenika je do sada izostala, jer mi od ovih nižih razreda nemamo mnogo hajra. Sad, kad se u školske klupe vraćaju i stariji osnovci i srednjoškolci, vjerujemo da prihodi mogu biti solidni. Ponuda je ono što nas može izdvajati od ostalih, tako da radimo aktivno na tome. Djeci savjetujemo da poštuju epidemiološke mjere, drže odstojanje i koriste zasebne pipe“, rekao je Šiša.