Ibrahimović nakon sjajnog meča oduševio izjavom: Da imam 20 godina večeras bih zabio još dva gola

Rossoneri su s tri boda otvorili novu sezonu na San Siru, a junak ovog meča bio je Zlatan Ibrahimović koji je postigao oba gola. Iskusni napadač nedavno je produžio ugovor do kraja ove sezone i čini se da je to bio odličan potez.

Iako će narednog mjeseca proslaviti svoj 39. rođendan, Ibrahimović još uvijek igra u fantastičnoj formi i ovo je prvi put da je na otvaranju jedne sezone Serije A uspio da postigne dva gola na meču.

Nakon utakmice Ibrahimović je u svom stilu prokomentarisao dešavanja na terenu, te je poručio da je u jako dobroj formi i da radi punom parom.

“Ovo je tek druga zvanična utakmica sezone i zadovoljan sam pobjedom. Da imam 20 godina večeras bih zabio još dva gola. Nisam star, ja sam kao Benjamin Button, rođen sam star, a umrijet ću mlad. Šalu na stranu, ekipa je odigrala jako dobro, ali se vidi da još uvijek nismo na 100% i sigurno će biti sve bolje kako sezona bude odmicala”, rekao je Ibrahimović.

Budući da se, osim u Švedskoj, i u američkom MLS-u igra po sistemu proljeće – jesen, Zlatan je u 21 godinu karijere uspio nastupiti u 23 različita izdanja nacionalnih prvenstava. Vidjet ćemo dokad će potrajati njegova nevjerovatna karijera.