Izolatorij s Bjelava seli se u Buća Potok

Muhamed Omerović, direktor Studentskog centra Sarajevo nam je danas oko 17 sati, odmah nakon završenog radno-konsultativnog sastanka uprave ove institucije Kantona Sarajevo, rekao da je Studentski centar KS potpuno spreman za prijem studenata, i na Bjelavama i u Nedžarićima.

No, rekao  je i to da od danas Izolatorija na Bjelavama, u Paviljonu 2, više neće biti, piše Oslobođenje.

“Taj paviljon je bio izuzet za Izolatorij, za smještaj lakše oboljelih Covid pacijenata, ali na današnjem sastanku s komisijom koju je imenovala Vlada KS i Krizni štab, ponudili smo im novo rješenje za izolatorij, internat Željezničkog srednjoškolskog centra u Buća Potoku, koji je potpuno spreman za izolatorij”, poručio je.

Direktor Omerović tvrdi da je komisija bila na terenu, i konstatovala da će osloboditi prostor paviljona na Bjelavama.

“Pozivam sve studente da budu korisnici naših usluga, jer su prostori SC potpuno bezbjedni, u svakom pogledu”, kaže direktor Omerović.

Na  primjedbu da će na UNSA biti uglavnom online nastava Omerović kaže da do sada imaju blizu 1000 prijava studenata za korištenje studentskih domova.

“Mi očekujemo da će taj broj biti i veći, ali formiranje izolatorija u Paviljonu na Bjelavama je nanijelo ozbiljnu štetu Studentskom centru, donijelo mu loš rejting, tako da imamo i malo ustezanja studenata”, kaže Omerović, napominjući da će od danas prostori Studentskog centra isključivo služiti svrsi za koju su registrovani. Znači, za studente.