KCUS: Dr. Junuzoviću je istekao mandat, raspisan interni oglas poštujući zakonsku proceduru

Prof. dr. Dželaludinu Junuzoviću istekao je mandat, tvrdi Klinički centar Univerziteta u Sarajevu u jutrošnjem saopćenju.

Kako kažu, obraćaju se javnosti zbog natpisa nakon prekida saradnje sa dr. Junuzovićem.

Povodom neistinitih informacija u pojedinim medijima da je prof. dr. Dželaludin Junuzović smijenjen sa pozicije direktora hirurških disciplina KCUS, obavještavamo javnost o sljedećim činjenicama. Prof. dr. Dželaludinu Junuzoviću je istakao mandat na poziciji direktora hirurških disciplina”, navedeno je.

Dalje dodaju da je “poštujući zakonsku proceduru Klinički centar Univerziteta u Sarajevu raspisao interni oglas“.

Podsjećamo, po odluci Upravnog odbora KCUS-a raspisan je interni oglas za izbor i imenovanje direktora Hirurških disciplina Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nakon što je s te pozicije smijenjen Junuzović.

Junuzović je bio i član Upravnog odbora KCUS-a, a postavljen je i za v.d. šefa Urologije.

Jedan od posljednjih dopisa koje je Junuzović potpisao kao direktor Hirurških disciplina jeste odluka da će od 17. augusta početi raditi sve operacije tercijarnog i sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite koje se mjesecima nisu radile (sekundarni nivo nikako), a tercijarne samo hitni slučajevi što je pravdano situacijom sa koronavirusom.

Naravno da se poštuje prethodna Odluka da pacijent koji se hospitalizira mora imati saglasnost za operativni zahvat (laboratorijski nalazi, RTG pluća, internistički nalaz, anesteziološki nalaz), te negativan test Covid-19 ne stariji od 48 sati“, naveo je Junuzović u obavještenju.

Odlasci i smjene na KCUS-u: Šabanovića čeka mjesto u Općoj bolnici