Leo Messi: Bayern nije krivac zašto sam želio otići iz Barcelone, istina je da sam imao jako tešku godinu

Glavna sportska vijest posljednih dana je da Lionel Messi ostaje u Barceloni nakon skoro dvosedmične farse od kada je najavio svoj odlazak.

Argentinac je dao intervju za Goal.com, a objasnio je sagu koja se dešavala u proteklom periodu.

Znali smo da je Bayern težak protivnik, ali ne da će nam se desiti ono što se desilo. Htio sam da prođe neko vrijeme da raščistimo šta se desilo. Rekao sam da želim da idem, vjerovao sam da klub treba nove i mlađe igrače i da je moje vrijeme u Barci gotovo”, kazao je Messi.

Dodao je da je želio završiti karijeru u ovom klubu.

“Bilo mi je žao jer sam želio završiti karijeru u Barceloni. Bilo mi je teško, ali želio sam otići i o tome sam razmišljao dugo vremena“, rekao je Messi za Goal.

Dalje se osvrnuo na priče koje su upućene prema javnosti, a koje mu nisu nimalo prijale.

Zaboljele su me priče koje sam čuo, gdje je upitna moja odanost Barceloni, ali pomoglo mi je da vidim istinu u ljudima i prepoznam ko su pravi, a ko lažni“, dodao je u razgovoru.

Dalje navodi da nije poraz od Bayerna glavni krivac zašto je želio otići iz kluba.

“Poraz nije krivac. Bio sam mišljenja da Barcelona treba mlade igrače, novu taktiku, novu upravu, a želio sam iskusiti i neko novo iskustvo. Iskreno, dosta mi je bilo teško, ne samo na terenu, nego među saigračima, u svlačionici i na treninzima. Imao sam dosta tešku godinu”, objasnio je.

Cijeli intervju možete pogledati ispod:

WORLD EXCLUSIVE: Messi reveals why he’s staying at Barcelona

🚨STOP EVERYTHING! 🚨 Lionel Messi breaks his silence to Goal about the reasons for leaving Barcelona…

Posted by Goal on Friday, September 4, 2020