Najavljena filmska adaptacija najvećeg znanstveno-fantastičnog romana

Jedan od najvećih znanstveno-fantastičnih romana ikad napisanih je knjiga “Dune” (Dina), a uskoro se očekuje filmska adaptacija kultnog romana.

Roman Franka Herberta iz 1965. godine će biti prikazan u režiji Denisa Villeneuvea, a glumačku postavu čine jedni od najpoznatijih zvijezda, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Stellan Skarsgård, Zendaya, Jason Momoa, Josh Brolin, Dave Bautista i Javier Bardem.

Denis je ranije režirao SF filmove, među kojima su “Blade Runner 2049.” i “Arrival”.

Planirano je da “Dune” bude prvi od dva filma temeljena na Herbertovoj originalnoj knjizi. Film koji stiže krajem godine obuhvatit će prvu polovicu romana, dok će drugi film ostatak.

Pored filma kojem će produkcijska kuća biti Warner Bros., HBO MAX je najavio seriju “Dune: The Sisterhood”. Serija će se fokusirati na Bene Gesserit, ključnu društvenu, religijsku i političku snagu u izmišljenom svemiru Franka Herberta.

Trailer je predstavljen prije nekoliko dana i već je prikupio gotovo 20 miliona pregleda samo na YouTubeu, a 18. decembra je najavljen početak prikazivanja filma u kinima.