Savjeti za osvježavanje vaše šminke, manikure i lica

Ovi jednostavni trikovi profesionalaca za uljepšavanje pomoći će vam da vaša šminka izgleda kao da je to radio profesionalac, da iskoristite svoje omiljene proizvode za njegu kože na najbolji mogući način i da vaša kosa svakodnevno izgleda svježe.

Nanesite šampon za suho pranje prije spavanja
Ovaj šampon spašava u mnogim situacijama kada nemate vremena prati kosu. Možete izvući još više iz boce suhog šampona ako ga nanesete na kosu prije spavanja. Kosa će ga upijati dok spavate, a ujutro ćete izgledati svježije.

Nemojte trljati parfem na zapešću
Ovaj jednostavni savjet učinit će da vaš parfem traje duže: nemojte trljati zglobove kako biste nanijeli parfem (brže se troši). Umjesto toga, samo pritisnite lagano.

Manje korektora za prirodan izgled
Suprotno popularnom mišljenju, stavljanje puno korektora na podočnjake neće izbrisati te podočnjake – u stvari možete izgledati poput pande i postarati se. Umjesto toga, upotrijebite tanki sloj korektora koji ujednačava ton vaše kože.

Tuš stavite tako da vam otvori oči, a ne zatvori
Korejski način stavljanja tuša takozvani ‘puppy eyes’ ili oči psića novi su hit šminkanja kod onih koji svoje oči žele ‘otvoriti’ tušem. Jednostavno povucite tanku liniju od početka oka te ju do kraja lagano podebljate.

Fiksirajte ruž s puderom kroz maramicu
Dosadilo vam je da vam se ruž razmazuje ili blijedi tokom dana? Zadržite ga prozirnim puderom – ali nemojte ga stavljati izravno na usne. Umjesto toga, nanesite ga preko maramice.

Koristite vazelin za manikuru bez mrlja
Kako bi manikura kod kuće ostala na noktima (a ne na koži koja okružuje nokte), nanesite malo vazelina oko granice gdje nokti završavaju i koža započinje. Pričekajte da se vaša manikura osuši, a zatim operite ruke. Preostali lak će se isprati.

Foto: Vecernji.hr
Foto: Vecernji.hr

Upotrijebite više maski za lice kako biste maksimizirali svoje rezultate
Njega kože nije ista za sve, pa prilagođavanje vaše rutine može pomoći da postignete najbolje rezultate za svoj ten. Višestruko ‘maskiranje’ je kada se višestruke maske za lice istodobno koriste na koži za borbu protiv različitih zabrinutosti na koži.

Ako imate, na primjer, masnu T-zonu, ali suhe obraze, možete upotrijebiti hidratantnu masku na čelu, nosu i bradi. Na T-zonu stavite masku koja vam odgovara za to, a na ostale dijelove isto tako, prilagodite maske. Posebno ako vam je koža mješovita.

Odaberite nijansu rumenila koja laska vašem tonu kože
Rumenilo može učiniti vaše lice blistavim, ali ako koristite pogrešnu boju, onda će to vaše lice istaknuti u krivom svijetlu. Nijansa rumenila mora biti blaga i mora se prilagoditi vašem tonu licu.

Nanesite rumenilo prema obliku lica
Prilikom nanošenja rumenila, koristite strukturu kostiju kao vodilicu, to će vam dati najlaskaviji izgled. Na primjer, ovalni oblik lica treba započeti nanošenje na jagodične kosti.

Slomljeni nokat popravite vrećicom čaja
Svima nam se to dogodilo barem jednom. Taman kada nam napokon izrastu nokti koje smo puštali da budu zdravi, jaki i jednake dužine, jedan od njih pukne. Nemojte ih odmah rezati i sve nokte kratiti. Vrećica čaja i malo ljepila za nokte savršen su popravak.

Koristite olovku za usne za dugotrajniji izgled ruža
Olovka za usne jednostavan je način da boja usana potraje cijeli dan. Obavezno prvo izoštrite olovku za precizno nanošenje. Uvijek odaberite boju koja će odgovarati vašem ružu, podtonovi bi trebali biti isti.

Foto: 24 sata
Foto: 24 sata

Uklonite mrlje od maskare četkom za šminkanje
Ukoliko ste od onih koji kada stavljaju maskaru sve razmažu ispod očiju, ne brinite imamo rješenje. Nemojte to samo obrisati prstom ili još gore, skinuti sve i početi ispočetka. Samo umočite mali kist u micelarnu vodu kako biste uklonili mrlje, a da pritom ne uništite sjenilo ili olovku. Šminka će se začas vratiti na mjesto!

Sa peglom za kosu izravnajte kragnu na košulji
Ako vam je kragna izgužvana, a vi ste košulju već obukli i u žurbi ste popravite je u par sekundi peglom za kosu.

Na zanoktice svaki dan stavite ulje
Kako bi vam nokti, a i zanoktice izgledale lijepo i uredno potrebno je svaki dan na zanoktice staviti ulje koje možete kupiti u bilo kojoj drogeriji. Tako će vam nokti izgledati uredno i održavano, a i smanjujete rizik od infekcija.

Počupajte višak dlačica
Ako vas muči višak dlačica na bradi nemojte ni slučajno to krenuti brijati već uzmite puder, stavite ga na bradu da vam je lakše primijetiti dlake koje vas muče i lagano povucite, piše 24 sata.