Konferencija/ Bajević: Najveći problem je hoće li igrači biti fizički spremni; Višća: Trebamo ponoviti igru iz Italije

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine sutra na Bilinom polju očekuje duel 2. kola Lige nacija s Poljskom, a tim povodom održana je i konferencija za novinare.

Javnosti se obratio i selektor Dušan Bajević koji je kazao da je dogovoreno koje stvari treba popraviti.

Dogovorili smo se koje stvari trebamo popraviti, šta nam je cilj u svakoj utakmici i šta trebamo da radimo”, započeo je selektor.

Kazao je potom kako je fizička sprema u ovom trenutku najveći problem Zmajeva.

Imali smo dosta problema s igračima koji dugo nisu igrali utakmice, koji nisu trenirali puno. Svega 10-15 dana. Da li će oni biti spremni fizički – to je naš najveći problem, ali dobro. Mislim da trebamo dati šansu drugim igračima bez potcjenjivanja reprezentacije Poljske. To je ekipa koja zna da igra fudbal”, istakao je strateg.

Odavno je poznato da Poljska sutra igra bez svoje prve zvijezde Roberta Lewandowskog i sigurno će to biti veliki hendikep za tim Brzeckog.

Ja sam uvijek taj koji kaže bez svakog se može, ali igrači kao što su Lewandowski ili npr. naš Džeko… Veliki igrači su veliki igrači i imaju svoje mjesto, obilježje i uvijek su najopasniji”, rekao je Bajević.

Kozminski: Očekujem dobar rezultat u Zenici, Italija danas nije u krugu najboljih reprezentacija

O razlikama u postavci igre u odnosu na meč s Italijom, Bajević je rekao:

Sigurno da Italija i Poljska nisu ekipe koje igraju isto i da će se neke stvari promijeniti. Vidjećemo ko će igrati. U svim utakmicama pokušavaš naći neke greške i prostor kod protivnika. Poljska ima izuzetno jak tim, moramo igrati dosta jako, brzo, organizovano i odgovorno. Vjerujem da će s te strane reprezentacija biti dobra, a vidjet ćemo šta će biti”.

Bajević se osvrnuo i na Kolašinca koji je na meču s Italijom pretrpio lakšu povredu.

Kolašinac je radio terapiju i sve dobro ide, ali zaista još ne mogu reći hoće li igrati”, pojasnio je.

Javnosti se obratio i Edin Višća koji je za reprezentaciju BiH debitovao upravo protiv Poljske, pa je ovaj meč za njega svakako poseban.

Foto: NFSBiH
Foto: NFSBiH

Sigurno da se uvijek lijepo sjetiti tog prvog nastupa za reprezentaciju jer je to osjećaj koji ostaje do kraja života. Sjećam se te utakmice, ali trebamo se okrenuti sutrašnjoj utakmici. Znamo da su igrali na prošlom prvenstvu, znamo da su kompaktna ekipa, ali analizirali smo ih i maksimalno smo koncentrisani”, rekao je Višća.

O najjačim stranama Poljske, Višća kaže:

MIslim da je to kolektivna igra. Igraju veoma organizovano, kompaktno i dobro stoje u defanzivi. Imaju par dobrih pojedinaca, ali mislim da je to njihov najveći kvalitet“, rekao je fudbaler Basaksehira, dodavši:

Bez obzira na igru i rezultat u Holandiji, mislim da su oni kvalitetna reprezentacija. Imaju igrače koji igraju u najboljim evropskim klubovima. Utakmica s Holandijom ne mora ništa da znači. Najbitnije je kako ćemo se mi ponašati na terenu, da ponovimo igru iz Italije i da igramo jedan za drugog”, smatra Višća.

Cijeli video konferencije možete pogledati ispod: