Počelo postavljanje termo fasade na neboderu u Ulici Patriotske lige

Nakon što je u toku ove godine uspješno realizovano postavljanje termo fasada – utopljavanje stambenih zgrada kolektivnog stanovanja na tri objekta na području općine Centar, započeli su radovi i na postavljanje termo fasade na neboderu u Ulici Patriotske lige.

Podsjećamo, nakon što je prijedlog odluke za utvrđivanje liste za sufinansiranje i izradu termo fasada – utopljavanja stambenih zgrada za kolektivno stanovanje dobio podršku većine vijećnika, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je potpisao ugovore sa predstavnicima upravitelja stambenih zgrada „Sarajevostan“ i „Hetig“ o sufinansiranju postavljanja termo fasada na sedam objekata kolektivnog stanovanja.

Sredstva u iznosu od 228 hiljada maraka raspoređena su za utopljavanje objekata u ulicama Patriotske lige 40, Kulovića 1 i 3, La Benevolencije 14, Nahorevska 14, Radićeva 4 i Muhameda Hadžijahića 54.

Ranije u ovoj godini završeni su radovi na postavljanju termo fasada u ulicama Radićeva 4, La Benevolencija 14 i Nahorevska 14. Stanari objekata su, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina, prikupili dio sredstava, a Općina je realizaciju projekta sufinansirala sa 50 posto iznosa za svaki pojedinačno.

Također podsjećamo, unazad dvije godine ne uzimajući u obzir tekuću godinu, na području ove lokalne zajednice uspješno je realizovan projekat postavljanja termo fasada – utopljavanja stambenih zgrada kolektivnog stanovanja na osam objekata u Centru i to: Bolnička 50, Kaptol 28, Kalemova 38, Franca Lehara 13, Derebent 24-26, Branilaca Sarajeva 4, Patriotske lige 38 i Jezero 5 za šta je Općina Centar izdvojila oko 300.000 KM.