U Sarajevu počeo rukometni turnir “Više od igre”

Danas je u Sarajevu počeo rukometni turnir za dječake pod nazivom “Više od igre” u organizaciji Udruženja za podsticaj kulture, turizma, umjetnosti i sporta – SPIRITUS Sarajevo.

Cilj turnira je da se rukomet u glavnom gradu Bosne i Hercegovine popularizira kao sport i da se što veći broj djece uključi u rukometne škole koje se nalaze na području grada Sarajeva.

“Organizacijom ovog turnira želimo pomoći klubovima da uspostave bolje međusobne odnose sa ciljem da talentovanim mladim igračima ovog uzrasta obezbjedimo uslove kakvi su im potrebni da postanu vrhunski igrači, a samim tim i dobri ljudi što je još i bitnije. Klubovi iz Sarajeva, pogotove mlađe selekcije istih, nemaju često priliku da igraju sa svojim vršnjacima jer učešće na takvim turnirima iziskuje određena finansijska sredstva kojima klubovi s ovog područja ne raspolažu, tako da im organizacijom ovog turnira želimo omogućiti da se takmiče i stječu iskustvo”, saopćeno je iz SPIRITUSA.

Na turniru igra 14 ekipa koje su podijeljene u dvije kategorije sa preko 320 mladih bh. rukometaša, timovi u čijim akademijama se radi ozbiljno sa mladim igračima. Turnir se igra za dječake uzrasta do 14 godina i za dječake uzrasta do 16 godina.

Nakon prvog dana takmičenja u grupi do 16 godina odigrano je prvo kolo i postignuti su slijedeći rezultati:

GRUPA A

RK MAGLAJ 04 – ORK BOSNA SARAJEVO 25:16

RK GLASINAC – RK KISELJAK 24:15

GRUPA B

RK VOGOŠĆA 04 – RK RESPEKT 21:14

RK RESPEKT – RK ČELIK JUNIOR 17:22

U grupi do 14 godina prvog dana turnira su odigrana dva kola uz slijedeće rezultate:

KOLO 1

RK MAGLAJ 06 – RK VOGOŠĆA 06 19:15
RK KONJUH – RK ČELIK JUNIOR 06 21:15
RK SLAVIJA ISTOČNO SARAJEVO – ŠK SEDMERAC 23:13

KOLO 2

RK MAGLAJ 06 – RK KONJUH 10:14
RK VOGOŠĆA 06 – RK SLAVIJA ISTOČNO SARAJEVO 17:30
RK ČELIK JUNIOR 06 – ŠK SEDMERAC