Premijera filma “Na Birou“ mladog filmsko-umjetničkog udruženja Triljud

Surova realnost mladih novozaposlenih radnika koji slijepo vjeruju svojim poslodavcima predstavljeno je kroz dugometražnu komediju. Objavljen je trailer novog filma bosanskohercegovačkog režisera Mirnesa Rašljanina, “Na Birou“ čija će premijera biti održana 19.9 u Jablanici na otvorenom kinu.

Glavne uloge u filmu ostvarili su Husnija Ćoralić, Jelena Kesić i Zlatan Aleksijević. Uloge su još ostvarili Nadan Arnautović, Haris Palo, Haris Rašljanin, Samir Sabrihafizović, Emir Novalić, Božana Martić, Alen Duliman i Feđa Zahirović.

Mirnesu Rašljaninu ovo je treći igrani film – nakon filmova NIKOM NIŠTA (2016) i RESPEKT (2019).

Priča filma prati pet mladih radnika koji su dio “Enserio import-export” kompanije. Ponosno se nose sa činjenicom da su zaposleni ne mareći čime se zapravo njihovi poslodavci bave. Sve do kada se mogu hvalisati da nisu u nezaposlenoj grupi mladih, ne pokazuju interes za stvarnim dešavanjima u firmi.

Prekretnica filma nastaje kada njihov šef, tiranin, najavi dolazak inspekcije u trenutnom valu ekspanzije kroz koju firma prolazi. Na bijelom platnu moći ćemo, između ostalih, gledati Husniju Ćoralića, mladog glumca porijeklom iz Cazina, a koji je svoje prve korake na “daskama koje život znače” napravio na tuzlanskoj Akademiji scenskih umjetnosti, gdje je i diplomirao glumu, prenosi Fokus.

Filmsko-umjetničko udruženje Triljud, kao pokretač cijelog projekta, aktivno se bavi promocijom umjetnosti i kulture, kroz video produkciju, film i ostale grane umjetnosti.